Followers

Saturday, June 25, 2011

first day internship : kena marah??

hari isnin lepas aku da start praktikal...kat Hospital Sultanah Nur Zahirah.. malam sebelum lapor diri tu bukan main lagi berdebar...sampai nak tido pun tak bole...padahal dulu time diploma da praktikal tempat sama...mungkin sebab aku sorang je yang tercampak kat sini kot..huhu...

pagi tu aku bangun awal... haaa....tu satu dugaan... kena bangun awal tu...kul 7 pagi aku da gerak nak pegi hospital...awal kan? bukan apa... sebab nak hantar anak sedara aku pegi sekolah dulu..aku sampai hospital dalam kul 7.20 pagi...awal sangat tu...nak lapor diri awal-awal pun tak bole jugak kan...staf-staf tak datang lagi kot...so aku pun tunggu je lah dalam kereta sambil layan usop wilcha kena orientasi kat hot fm... kul 7.45 tu aku pun masuk la hospital...sampai je kat depan pintu jabatan patologi, sorang staf tegur...dia cakap macam pernah nampak...haaa...ingat lagi kat aku rupanya...aku cakap la nak lapor diri then dia cakap kena tunggu dulu... kul 8 baru bole lapor diri..tercegat pulak aku duk berdiri depan pintu tu... kul 8 tu ketua jabatan panggil aku then bagi briefing... pastu bawak aku round-round lab... dia cakap untuk first month ni aku kena duk lab histopathology n cytology... dia pun suruh aku lapor diri kat ketua lab pulak...

aku pun pegi masuk lab histo..cari ketua lab...ketua lab ni perempuan...tapi dia tak ada...dia pegi makan dulu..so aku pergi la membawa diri kat lab lain dulu...dalam kul 10 tu aku pun pergi la jenguk lab histo...ketua lab dah ada... so aku bagitau la aku nak lapor diri... pastu dia marah2 aku... dia cakap kenapa tak lapor diri kat dia kul 8 pagi tadi...pastu banyak lagi la dia membebel sampai aku diam ternganga je dengar...macam peluru berpandu kot... habis dia bercakap je aku pun bagitahu yang aku ni student baru lapor diri..kul 8 tadi kena lapor diri kat ketua jabatan dulu...takkan la nak redah masuk lab terus... terus dia mintak maaf...dia cakap dia silap orang...dia ingatkan aku dah lama kat sini... lepas tu kecoh la satu lab... rupanya dia memang jenis suka marah orang...haha...adoi laa.... aku cakap tak kisah pun..tapi malu jugak la kan kena marah macam tu je..bukan wat salah pun kan...sabo je la... nasib baik keje kat situ best...staf-staf pun baik...hope 5 bulan aku keje kat sini nanti best la...

15 comments:

saya_arief said...

takpe2..
kene marah tu jadikan pengalaman masin.
hahaha.
:D

unaaaa said...

pengalaman masin? huhu.. mmg masin la...

ella said...

ngokngek gila sukesuki dia mrh org..

unaaaa said...

ella : tu la psl...memang tak patut la

Miss Y and Her World said...

selamat menjalani latihan praktikal. gambate!!

Dalam Dunia Ni Bukan Kau Seorang Saje Yang Susah

syashafie said...

practical apa ni kak ? :)

Gua Syed said...

:)

unaaaa said...

miss y : thanx! =)

unaaaa said...

syashafie : practical peg. sains...

unaaaa said...

gua syed : =)

qudwa said...

haha...lawak nye...best kan dpt bos camtu...

wish u da best...XD

unaaaa said...

qudwa : best ke? huhu...thanx =)

pyejal said...

my wife supposed to be there..enjoy the reality of working life! :)

jengah entri terkini:
href="http://pyejal.blogspot.com" "target=_blank">pyejal weblog

adex said...

nice posting gan,...

mama liza said...

alahai baru masuk dh nak marah2... x best btl la cam 2.......... huhuhu... biasa la bos pompuan....huhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...