Followers

Sunday, November 14, 2010

Guardian

smlm kuar ngan my mom, Marissa n Mak Tom...then aku nk cri la pencuci muka memandangkan pencuci muka aku dah abis...mama tnya klinik nk pencuci muka Neostrata yg aku pakai tu. then org kt klinik tu ckp pencuci muka tu abis. so die syorkan aku pegi beli pencuci muka jenama Eucerin. sblm ni mmg aku prnh la usha2 pencuci muka jenis ni tp x terbeli pon lg. then aku pon ajk la mama pegi Watson. cari punya cari punya cari punya cari (berapa byk cari daaaa)... x jumpa...da tawaf 1 Watson. org skrg tgh wt haji, tawaf Kaabah, aku lak gi tawaf Watson ni. adoyaiii....mmg Watson xjual jenama Eucerin. hmmm....ape daaa....so tanpa melengahkan masa lg (padahal da brp lama duk melengah masa tawaf td tu), aku pon ajk mama pegi Guardian. haihh...mcm jauh je perjalanan.pdhl lintas jln je da sampai. haha...bukan ape,cuaca panas sangat kot. tu la yg membuatkan perjalanan cm jauh jek...huhuhu....bila masuk je Guardian, fuhhhh....lega...hilang kepanasan jap...then trus kan pencarianku...akhirnya jumpa la jenama Eucerin ni...haaa.....1 set aku amik...pencuci muka, toner n krim.senyum da sampai ke telinga da ni. lps amik 3 brg ni aku pon nk pegi la bayar. then dtg la satu perempuan ni. aku x tau die ni keje Guardian ke x sbb die x pakai uniform pon n tengok muka x de rupa promoter pon(waahh...jht jgk mulut aku). die ni suh try jenama C*******. aku ni mmg da x berminat ngn jenama lain da. aku ckp la xnk. brp kali dia duk ulang benda sama. dialognya lebih kurang cmni:

dia : dik pakai yg ni la. adik pakai pencuci muka dgn krim je. mesti hilang jerawat dgn parut2 skali. org lain guna memang jadi ah
aku : tkpe la.sy nok guna hok ni. ad org syorkan sy jenama ni
dia : bakpe nok pakai jenama ni? mmg lame doh ke guna jenama ni?
aku ; x la. ni bru nk try.
dia : xpyh la pakai hok tu. baik pakai C*******. jenama ni untuk kesihatan. halal lagi. hok lain x halal.

aku : xdok cop halal pon (dlm hati). tkpe la.
mama : atas Diba la nak beli hok mana. Diba yg nok pakai
dia : baik pakai C*******. x berminyak. kalau pakai Eucerin ni berminyak muka kekgi.
aku : takpe la. sy nok Eucerin jgk. doktor sy yg syorkan jenama ni.(dlm hati geram btol ngn die ni)
dia : jenama ni pun doktor biasa syorkan. jenama C******* ni ada kt farmasi terpilih je. memang bagus jenama ni.
aku : sy nk Eucerin jgk (then terus jln pegi kaunter. bengang!)
dia : doktor mane yg syorkan kt awk jenama Eucerin ni??? (nada marah)
aku : doktor saya la! bkpe? jenama ni dok molek ke??? (!@#$%&* dlm hati)
dia : dok eh. barang molek belaka (ckp tanpa pandang muka aku)

then aku blah je. apehal lak dia ni. bkn promoter Guardian pon nk paksa2 org beli. rasa2nya promoter Guardian kt PKNS yg aku slalu escape pon x camni perangai. huh!! begitu la perangai seorang perempuan yang x pakai uniform Guardian atau produk C******* n berlagak cam promoter Guardian. nk promote takpe tp agak2 la. x bole memaksa customer ok!

6 comments:

Nazatul shima said...

hehehee..promoter mmh gitu diba..wahi paksa org...yg die suh pakse beli tu clinelle ke?hehe..

unaaaa said...

haaaa...bijok2...mane tau ni?huhu

hAlizAmAHdi said...

haha..akhirnya unat bli jgk eucern..hihi...upenya ade lg promoter lg teruk dr kat guardian kat pkns..hahaha

unaaaa said...

tu la lizat...igtkn promoter pkns tu yg plg teruk..haha

merc James said...

Hi sesiapa berminat dengan produk lasoul. 100% non chemical. Produk from korea.
Google testimoni lasoul sekiranya ragu2. Whatsapp direct 0168043781 utk harga promo bulan ini. Tq

merc James said...

Hi sesiapa berminat dengan produk lasoul. 100% non chemical. Produk from korea.
Google testimoni lasoul sekiranya ragu2. Whatsapp direct 0168043781 utk harga promo bulan ini. Tq

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...