Followers

Thursday, February 24, 2011

going Bollywood!

namaste!

haaaa...jangan terkejut.... aku jadi artis Bollywood jap... artis? oh no! sebenarnya lebih tepat jadi penari Bollywood.. alkisahnya... sempena chinese new year ni, ada satu program untuk pecahkan Malaysian Book of Record... buat tanglung buatan tangan  paling banyak... aku tak buat tanglung... budak2 foundation yang buat... dalam 600 student yang buat tanglung banyak2 tu... kami budak2 yang amik subjek music sem ni kena perform untuk hiburkan diorang la... performance kami ni dikira sebagai final presentation... markah 40% tuuu.... budak2 yang amik music ni dibahagikan kepada 7 kumpulan. setiap kumpulan diberi satu negara then kami kena perform culture dance negara tersebut.. group aku dapat India. apa lagi dalam kepala kalau tak Bollywood! dah bayangkan lagu Bole Chudiyan tu... group lain dapat Jepun, Hong Kong, Thailand, Cambodia, Indonesia n Vietnam. 

kitorang diberi masa seminggu je nak practice... dah la time tu sangat2 sibuk dengan research project n nak kena present minggu tu jugak... apa2 pun kitorang kena siapkan research project dulu... then lepas abis presentation baru la kitorang start practice... kitorang practice 2 hari je... bayangkan la... practice hari Sabtu n Ahad... then hari Isnin dah rehearsal... nasib baik rehearsal petang... so dari pagi kitorang practice tak berhenti... nak gabung2 tarian lagi... pastu lepas rehearsal tu practice lagi... hari tu kitorang datang campus pukul 9 pagi then balik kul 8.30 malam... balik umah tu mandi n makan then terus tido... 

tapi tak sia2 kitorang practice sampai sakit2 badan... dapat tepukan paling gemuruh.... bangga betul.... memang kenangan manis la dengan budak2 ni... semua sporting... kalau diberi peluang menari Bollywood lagi, kami nak!!!




Japanese






tanglung yang banyak
dapat sijil Malaysian Book of Record
ni student yang rajin buat tanglung yang cantik ni

2 comments:

Epola said...

wahaha. sgt best juget juget!

singgah cni.
EPOLA, singgah jum?
flw sini suda ^^

unaaaa said...

mmg best! hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...