Followers

Sunday, February 20, 2011

pecah rekod tanpa pecah sendi

pernah dengar iklan ni kan? first time dengar iklan ni tergelak jugak... yela... mula2 memang aku tak faham apa kaitan buang lemak dengan pecah sendi.. lama2 faham la.. okey... aku bukan nak cite pasal buang lemak... ni aku nak cite pasal rekod yang baru aku pecahkan semalam...

semalam housemate aku, Husna (memang nama dia sama dengan nama aku) tiba2 ajak aku n Jibah ikut dia jalan2 dengan kawan dia, Aimi pegi Subang.. aku yang tengah keboringan ni apa lagi... semangat je nak join... first kitorang pegi Summit.. on the way nak pegi tu aku dah tau da mesti duit terbang kat Summit tu nanti.. oleh itu aku pasang azam nak jalan sambil tutup mata. tapi apakan daya... kalo aku tutup mata, confirm semua dinding2 aku cium... terpaksa la aku berjalan sambil buka mata... dan sememangnya aku tak tahan godaan shopping! habis jugak duit aku kat Summit semalam...  

eh...tadi cakap nak cite pasal pecah rekod... hehe... tersasar dari landasan...

okey... lepas shopping tu, kitorang pegi makan... aku tak tahu pulak nama kedai tu ape tapi kat Subang la... hehe... kitorang sampai kedai tu pukul 10.55 mlm... then order, tunggu makanan, makan n bayar... lepas tu jalan pegi kat kete... tengok jam... pukul 11.15 mlm! 20 minit je aku order, tunggu makanan, makan n bayar tadi.. sangat2 cepat kan?? aku memang tak percaya aku bole makan secepat tu... bagi yang tak kenal aku lagi, aku memang seorang manusia yang selalu makan perlahan mengalahkan siput.. sape2 yang makan dengan aku mesti bosan tunggu aku habis makan.. paling laju aku makan setengah jam... tu pun aku guna speed kereta Ferrari... kalo ikut speed kereta Kelisa aku tu mungkin la dalam 50 minit... ok la tu... tak sampai sejam pun lagi kan? bertuah aku dapat kawan2 yang suka tunggu aku makan lama2... hihi... okey la tu kan? orang cakap lepas makan tak elok jalan2.. duduk dulu sekejap baru bole jalan2... tapi kan aku memang susah la nak makan laju2... tak tahu kenapa... korang ada cara tak nak bagi aku makan laju?

pic from Yahoo
 

2 comments:

muslim said...

mkn laju..emmm..sng je..mkn gelojoh dan berselera

unaaaa said...

muslim : haha... makan penuh berselera pun tetap lambat jugak... kalo gelojoh tu nanti xde orang nak pulak kan? hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...