Followers

Friday, February 4, 2011

pandai masak tak?

korang semua pandai masak tak? pandai? gud2...ape? tak pandai? takpe...bole belajar lagi...hihi...aku pulak tak pandai masak sangat. setakat masak yang senang2 tu bole la...kalo suruh masak gulai ayam ke, kerutuk ayam ke, nasi bukhari ke, memang aku tak reti sangat...selalu tengok mak masak...bila mak tengah masak tu ingat la cara-caranya...tapi esoknya lupa da..hihi...memasak ni sebenarnya perlukan latihan praktikal...bukan menghafal resipi sahaja...kalo rasa hebat sangat menghafal, tolong saya hafal journal Medical Diagnostic ok?

cuti raya cina ni aku menghabiskan masa tengok tv je..haha...sangat best...kalo duduk umah sewa tengok jugak tv tapi jarang la...ada satu hari tu, Marissa promote satu rancangan masak2..nama rancangan tu Junior Masterchef..bagi sape2 yang biasa tengok Masterchef mesti tau la Junior Masterchef ni macamana. sama je dengan Masterchef tapi yang ni versi junior...budak2 umur 6 - 12 tahun yang masak..mula2 tu ingat budak2 masak biasa je...yela..budak2 kan...sekali aku tengok...perghhhhhh...hebat! macam orang pro masak...aku pon tak bole masak macam budak2 tu masak...macamana hebatnya? tengok la gambar2 kat bawah ni...
 

Steamed Salmon Dusted in Dukah with Tomato Chutney and Star Anise Flavoured

Veal Saltimbocca with Fresh Fettuccine and Blistered Truss Tomatoes

Banana Chocolate Jelly

Teddy Bear Soup

Skewered Meatballs with Rosemary Flatbread, Carrot Salad and Spinach

Chicken Roulade with Pistachio Butter Filling

Scallops with Garlic Custard, Seaweed Broth and a Lemon and Blood Orange Jelly

 

kagum tak? tak sangka budak2 kecik kat Australia ni pandai masak...agaknya budak2 kecik kat Malaysia ni ada tak yang pandai masak cantik2 macam ni? satu lagi...cuba tengok nama masakan diorang...panjang uuuu....nanti nak reka la satu masakan pastu letak nama 'ikan golek digoreng rangup bersalut coklat dengan kuah masam manis bercampur cendawan dan brokoli yang dikukus'...macamana? ok tak?

6 comments:

sekamar rindu said...

salam..


boleh guna buku2 resipi kan..?

:)

*follow ur blog..*18

unaaaa said...

betol2..hehe...tenkiu =)

hAlizAmAHdi said...

lizat tau sape tak reti masak n reti masak satu jenis masakan je !!! haha.

unaaaa said...

unat pon tau...hihihi...

zOeY zAu YaH said...

Syoknye kalau pandai msk...hurmm..
saya follower baru..moh follow saya.da mekap dn lain2..klik sini zoey zau yah ska-ska hati

aQmam JaFFar said...

x pandai la..sedeynye..sob..sob..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...