Followers

Sunday, April 17, 2011

alasan untuk langgar traffic light merah

siapa yang tak pernah jumpa traffic light? ada ke? tak baik tipu tau... korang tau kan traffic light ada berapa warna... biru? errr... mungkin anda rabun warna... hehe... bagi pemandu-pemandu semua, pernah tak korang langgar traffic light merah? bukan korang pegi langgar tiang traffic light tu time lampu merah... maksud aku time lampu merah pun korang jalan jugak... pernah kan... sini aku nak bagi alasan yang pernah aku gunakan untuk langgar traffic light merah





1. lambat pegi kelas  
masa sem 3 lepas ada kelas pukul 8 pagi...bangun pagi nak mandi lagi....nak siap-siap lagi... keluar rumah jalan pulak jammed... lecturer pulak garang tahap kronik... student nak pandang dia pun gerun... lewat satu minit masuk kelas terus kena halau... disebabkan takut kena halau, jalan yang terbaik ialah redah dan langgar je traffic light... asalkan tak accident ok la kan?

2. traffic light tak sensitif
kat depan rumah aku ada traffic light macam ni... pukul 1 pagi, time tak ada kereta pun korang kena tunggu lama...dah la sunyi semacam jek... tambah pulak kereta aku je ada kat situ... dalam kepala dah terbayang cerita-cerita hantu... nak tengok cermin pandang belakang pun takut... oleh itu, terpaksa la aku langgar lampu merah tu... terpaksa okey...bukan sengaja...

3. sakit perut
korang pernah sakit perut? mesti pernah... pernah korang sakit perut time driving? haaa.... seksa kan? nak-nak kalau drive jauh... seksa uuuu.... dalam kepala duk terbayang katil dan toilet sedangkan perjalanan masih lagi jauh... time ni lagu-lagu yang sedang diputarkan di radio semua jadi tak best... fikir nak cepat sampai rumah je... jalan nak sampai ke rumah aku tu banyak pulak traffic light... oleh itu, demi perut yang tengah sakit lagi memeritkan, terpaksa lagi aku langgar lampu merah... sekali lagi, terpaksa okey... 

rasanye tiga alasan ni je kot.... ni pun sebab memang terpaksa... aku ni jenis mematuhi peraturan a.k.a skema... budak baik la katakan... hikhikhik... jangan muntah, nanti kena jual =)

14 comments:

Dekcik said...

hehe..dekcik pown klu nak cpt x berani nak langgar lampu bile time merah..

zulkifli said...

klu ade polis kt tepi tu, pstu perut tgh memulas ni, agak2 nk langgar jgk x? huhu

unaaaa said...

dekcik : haaa...gud2... xbaik langgar peraturan...hehe

unaaaa said...

zulkifli ; yang tu kena pikir dulu la kot

CikHaniBhulat said...

hani ada kenangan dgn sis tempat keje dulu..kitorg kuar, pastu trafic light tu xdew kerete pon..so, blah jew la wlopon tgh merah...pastu kna kejar dgn polis...tetiba jew..mna dtg ntah..pdhal sblum tu ushar line, clear jew..

heheh, pastu kena tahan dgn polis tu..so buat la muka inecent...polis tnya nape xikut peraturan..sis tu ckp, encik..maaf la..sy nak terberak sgt2 nie..nak kejar toilet..xtahan sgt2 ni..plz..kang sy berak lam kete lak...

so, polis tu pon ckp ha, g toilet cepat..nanti terabur..hehehe..

sian polis kna tpu..ampun..xsngaja..janji xbuat lagi...

hah, amik kau, panjang lak ngomen..sorryyy :)

unaaaa said...

cik hani : haha..berkesan jugak alasan tu ek... tu menunjukkan polis malaysia ni pun bertimbang rasa jugak...

HonEyBuNNy said...

adehhh..takot lak bila baca duk sorg2 tgu traffic light merah bila malam2 y sunyi....takottt...heheh

Mrs Fazlee said...

hahaha aku suka alasan no2 tu.. aku selalu buat. maklum ah selalu tengok cite hantu padahal penakut giler muahahaha

unaaaa said...

honeybunny : kalo baca je dah takut, nanti jadi betul2 lagi takut...heeeee

unaaaa said...

mrs fazlee : betul2...bila dah sunyi tu mula la terbayang benda pelik2...

aisya said...

kalau xde org tu especially time mlm2, langgar je la.. :)

unaaaa said...

aisya : bukan ada polis pun kan...heee

Interesting Foto said...

Beating the red light is dangerous. No excuse.

Kalau langgar tiang traffic light, lagi teruk.

amiraliyana said...

a'ah. kdg redah gak traffic tu. yala.. dah tengok mcm takdak keta o moto kan mcm ok la kn nak redah pn. jnji tak eksiden.. hehe. opss.. tapi bkn slallu buat nih..hee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...