Followers

Thursday, April 21, 2011

tanda-tanda lelaki dah bosan dengan korang

1. tak reply sms korang. dulu korang lambat reply seminit pun dia merajuk... tapi sekarang korang hantar 10 sms, dia reply 1... sedih kan?

2. dulu setiap setengah jam nak call korang.. tanya tengah buat apa. sampai korang pun naik serabut.. tapi sekarang dalam satu hari pun belum tentu lagi dia nak call.. alasan yang paling kerap dia guna ialah busy.. busy? come on la.. kepada lelaki-lelaki, alasan ini memang tak boleh digunapakai... dalam 24 jam takkan lah korang tak bole spend masa 5 minit je cakap dengan awek korang... korang bukan kerja 24 jam kan? 

3. mengelak bila ditanya pasal kawin.. dah nama pun dah bosan, bila sebut pasal kawin mesti la dia tak nak... dulu bukan main lagi dia janji macam-macam... 

          'nanti kahwin nanti abang bagi hantaran RM50 ribu...'
          'kalau sayang kahwin dengan abang, mesti sayang bahagia'
          'nanti lepas kita kawin kita pegi honeymoon kat bulan ye sayang. tak ada orang nak kacau kita kat sana'

tu dulu la... kalo sekarang korang tanya, mungkin ni la jawapan dia

          'awak ni tak ada soalan lain ke nak tanya?'
          'ikut awak la nak plan macamana pun. saya ikut awak je'
          'cakap pasal lain boleh tak?'
          'tak payah cakap lagi la pasal kawin. mak ayah awak pun belum tentu suka kat saya'
          'banyak benda saya tak ready lagi. tolong sabar boleh tak?'

kepada lelaki, perempuan tanya tu bukannya nak ajak lelaki kawin esok pun.. perempuan just nak plan je..

4. dulu dia panggil korang sayang, baby, darling, honey dan yang sewaktu dengannya. tapi sekarang dia cakap dengan korang guna awak-saya je... tak pun dia silap sebut nama orang lain.. haaa... tu memang dah parah... tu maknanya memang korang tak ada dalam ingatan dia dah... nama orang lain yang ada dalam kepala dia sekarang... 


di sini ingin saya nyatakan satu fakta yang baru saya dapat iaitu lelaki memang cepat bosan.


sekian. =)

45 comments:

nano said...

heheh,,,,laki memg cpt busan

unaaaa said...

nano : memang betul kan

Dududu said...

setujuuu !! :D

.m y z. said...

setujuuuuuuu.

aniswany said...

100% agreee !

unaaaa said...

dududu, myz, aniswany : yeah!

puterinuraqiliah said...

jalan sini. hehehe. lelaki sama jek. deerr~,~.. follow here^^

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

hehehe... tau xpe... lelaki meamng cepat bosan.... tpi tu xbermakna die xsayang lagi kt awek die kn...

doubterdramaqueen said...

betul betul betul..huhu

unaaaa said...

taufiq : ada jugak macam tu...tapi kan kebanyakannya bila dah bosan mesti nak cari perempuan lain...

unaaaa said...

doubterdramaqueen : =)

Syuxer said...

laki yang nak girl len tuh laki buaya yang pantang tengok girl cantik2,mulalah jemu dengan gf dia..tpi kalau dapat laki yang seia sekata sejiwa segila..emm x yah risaula..kalau rasa dia cam boring ngan kita,dia tengah punye emosi x stabil la tuh heheh..

anyway tq coz sudi singgah blog kita..jom kita follow sesama..:)

unaaaa said...

syuxer : betul... tapi kan sekarang cam ramai je lelaki buaya nih

burnkelana said...

uiks.. banyak pengalaman nie.. k takpe.. sharing is caring.. tak gitu..

renjerkabloi said...

bangkang ya arif.. kalau perempuan pulak yang mcm tu??? huhu..dugaan xkan habis sama2 la berdoa agar semua akan jdi yg trbaik:)

unaaaa said...

burnkelana : ada la sikit2 pengalaman tu...hehe

unaaaa said...

renjer : mungkin ada perempuan macam tu...tapi kebanyakannya lelaki la kan...insyaallah...doa2 lah kita jadi yang terbaik dan dapat yang terbaik

aliarosli said...

hahhahahhahha, sume betul

pasal kol dan mesej

sangat betul

unaaaa said...

aliarosli : memang tu tanda2 utama

Cik Tie Berbicare said...

saya kecik lagi :P HAHA, oke, sangatlah sedih kalau dulu panggil syg and sume2 tuh tup2 skang tesebot nama org lain ! cisdale punye lelaki !

HonEyBuNNy said...

betoii la...setuju neh....hehe....

unaaaa said...

cik tie : sangat kejam kan...huhu

unaaaa said...

honeybunny : betul kan... hehe

nursyamime said...

agree wif u!!
lelaki cpt bosan.
tp bila nk tercari2 dah dpt lyn pun x..
bala-bala~ kui3'

Aina Salina Ithnin said...

Kalau dah tau memang speasis cepat bosan bila awek /tunang/bini buat something untuk hilangkan bsoan ego plak tu tak nak terima,.

unaaaa said...

nursyamimie : yes...dulu bukan main terhegeh2... tapi sekarang layan pun tidak...

unaaaa said...

aina : tu la...time kita kuar dengan kawan2 pun nak marah...tapi dia belakang bukan main lagi keluar dengan perempuan...

Ecah Ecot said...

hope die xkn bosan..huu

NurAsyikin said...

oh oh , tq sharingg ;))

unaaaa said...

ecah : semoga tak bosan la ye

unaaaa said...

nurasyikin : welcome =)

ukhti syikin said...

huhuhuhu... sy kamu .. sy kamu.. :p.. then... jawab pun... "ikut suka "

k e y r i said...

<<<<terasa sikit.. harharhar :D

Meera said...

Mcm mana pulak dengan lelaki yang terlampau manja

Dian Dahlia said...

memang betol! haha. tapi lelaki tak kan bosan dengan GAME!

silent angel said...

btl la...sume kriteria yg awk ckap tu,mmg cam die skrg... :(

Anonymous said...

memang btol pon...dulu bukan men ag...tiap2 ari kol r...mcj r...tp skunk ni...3 ari skali bwu kol...mcj langsong haram r...lau kitew x mcj...jgn hrap dye nak blas...kdang2 pon x blas...ble kite kol tanye npe x blas...senang jew ye ckap...xdew kedit...busy...memang patot pon lelaki ni kiena dashghbhhh

Anonymous said...

memang btol pon...dulu bukan men ag...tiap2 ari kol r...mcj r...tp skunk ni...3 ari skali bwu kol...mcj langsong haram r...lau kitew x mcj...jgn hrap dye nak blas...kdang2 pon x blas...ble kite kol tanye npe x blas...senang jew ye ckap...xdew kedit...busy...memang patot pon lelaki ni kiena dashghbhhh

Anonymous said...

memang btol pon...dulu bukan men ag...tiap2 ari kol r...mcj r...tp skunk ni...3 ari skali bwu kol...mcj langsong haram r...lau kitew x mcj...jgn hrap dye nak blas...kdang2 pon x blas...ble kite kol tanye npe x blas...senang jew ye ckap...xdew kedit...busy...memang patot pon lelaki ni kiena dashghbhhh

Anonymous said...

memang btol pon...dulu bukan men ag...tiap2 ari kol r...mcj r...tp skunk ni...3 ari skali bwu kol...mcj langsong haram r...lau kitew x mcj...jgn hrap dye nak blas...kdang2 pon x blas...ble kite kol tanye npe x blas...senang jew ye ckap...xdew kedit...busy...memang patot pon lelaki ni kiena dashghbhhh

Anonymous said...

memang btol pon...dulu bukan men ag...tiap2 ari kol r...mcj r...tp skunk ni...3 ari skali bwu kol...mcj langsong haram r...lau kitew x mcj...jgn hrap dye nak blas...kdang2 pon x blas...ble kite kol tanye npe x blas...senang jew ye ckap...xdew kedit...busy...memang patot pon lelaki ni kiena dashghbhhh

Anonymous said...

[url=http://ivlkrwnnz.com]sgXOefogmfQgJEsd[/url] , GFzeRdZbBWGxh , http://hhmgziigpu.com

Saiful said...

same je lelaki perempuan.. pempuan pun kalau da bosan, 10 org msg, 1 je die reply.. grr.. dulu reti la jugak tanye org sihat ke.. da mkn ke.. skrg tau nk menjawab je.. urgh.. cari awek lain la camni..

Matt Asri said...

Itu kalau lelaki. Kalau pompuan buat camtoo. Buzy layan clients laa. Smpai blk lmbt. Dulu tnya kabar.mkn. Skrg Lgsg xde.
Ape ctew pulak.
Lelaki ato pompuan sme je. Yg penting hati dan jgk sejao memahami.

Anonymous said...

What if kalau die senyap 4 ari then ari ke 5 die minx maaf sbb x dpt nk call or msg n minta tggu die call or msg dlu br reply...ap mksudnye ea...da jemu ke...or ad problem ke...or ad girl lain ke...x paham...kdg2 laki ni bole jd kompleks jgk...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...