Followers

Saturday, April 2, 2011

korang kaya kalau....

macamana kita nak tahu orang tu kaya ke tak? sila baca...

Situasi 1

Minah dan rakan-rakan keluar dari dewan kuliah selepas kelas tamat

Limah : u, jom pegi shopping..
Minah : hmm... okey jugak tu.. jap...
(Minah mencapai handset dan terus mendail)
Minah : Helo daddy! Minah nak pegi shopping la petang ni. Daddy tolong book tiket flight untuk minah dengan Limah pegi London boleh? lepas tu book hotel dekat dengan Harrods tu. Minah ingat nak shopping kat situ la.

Situasi 2

Minah dan Mamat tengah dating

Minah : darling, kenapa U ni muram je? u bosan ke jalan-jalan dengan I?
Mamat : no la sayang... I runsing la.. daddy I tak nak masukkan duit untuk I.. U tau kan I tengah gaduh dengan daddy sekarang ni..
Minah : I kan ada darling.. I boleh tolong U...
Mamat : I nak pinjam 3K boleh?
Minah : 3K? no hal la... nanti I bank in 10K...

Situasi 3

Minah dan rakan-rakan sedang berbual di cafe

Limah : eh Senah, PTPTN dah masuk kan? aku ingat nak pegi beli handset la.. handset mana yang best sekarang ni ek?
Senah : yang Cokia ABC tu best la... touchscreen... zaman sekarang kan pakai touchscreen...
Limah : tapi kan aku minat yang BerryBerry tu... ko pakai handset apa sekarang Senah? 
Senah : aku pakai 2...satu Cokia DEF.. satu lagi handset cap ayam je... eh Minah, dari tadi senyap je. ko pakai handset apa?
Minah : I Phone 4, I Phone 5 & I Phone 6 je...

Situasi 4

Minah baru selesai makan di cafe


Makcik cafe : adik makan apa tadi?
Minah : nasi goreng seafood dengan fresh orange
Makcik cafe : semuanya lapan ringgit dik...
(Minah keluarkan wang RM100 dan bagi kat makcik tu)
Makcik cafe : dik, besarnya duit... duit kecik tak ada ke? susah nak bagi balik baki ni..
Minah : oh yeke? keep the change aje la makcik...



Kalo korang ada jumpa orang macam Minah ni, memang confirm la dia kaya.. sekian...

8 comments:

ARAJ said...

perh memang mewah hidup macam nie.. rasa2 minah tu pemurah ke?? boros ke?? jenis org tak bersyukur???

kalau jumpe minah tu bg tau kita nak pinjam 5k eah...hihih

Eda said...

kaya dan pemurah betul yg last tu..huhu

unaaaa said...

araj : pemurah n boros...semua ada kot..nanti kalo jumpa bukan setakat 5k nanti 10k pun dia bagi kot..haha

unaaaa said...

eda : agak-agak ada tak orang macam no 4 tu?hehe

nelly said...

tak kaya .hahaha

Marissa suraya said...

ucu,issa tahu siape situasi 4..mmg btol sngt..=D

unaaaa said...

nelly : tak cukup kaya lagi ke? hehe

unaaaa said...

issa : issa tau? haha... gud girl

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...