Followers

Monday, March 14, 2011

aku sihat

semalam kuar makan... biasa la.. dapur rumah sewa aku memang tak berasap.. eh...ada dapur ke? rumah aku tak ada dapur la... lupaaaa.... aku pegi makan kat satu restoran kat Shah Alam ni...  sampai-sampai tengok penuh manusia dalam kedai tu... sampai orang aku kena tunggu meja kosong... bila ada meja kosong tu cepat-cepat berebut dengan orang lain... yang kalah mesti buat muka kecewa sebab kena tunggu orang lain pulak habis makan sambil berdoa dalam hati biar semua yang tengah makan tu cepat-cepat balik... best pulak main berebut meja ni... nanti time birthday party adik-adik or anak-anak korang nanti buat la game berebut meja pulak.. dah bosan main berebut kerusi je kan?

okey...lepas berjaya je berebut meja, aku pun duduk la tunggu waiter datang ambik order...lama jugak la tunggu tu... semua sibuk... maklum la...kedai penuh manusia... nasib baik ada jugak waiter yang prihatin datang ambik order aku... 

bla bla bla bla bla (panjang snagat cerita)

then tengah makan tu datang la kawan yang aku dah lama tak jumpa.. jumpa yang tak dirancang... dia duduk depan aku lepas tu ayat first yang keluar dari mulut dia...

       "Una, apsal nampak makin sihat"

Gulp! tertelan nasi bercampur tomyam + kailan ikan masin + telur dadar.. aku pegang pipi aku...

        "mesti la... senang hati"

sihat ni ada dua maksud dari segi pemahaman aku... sihat = sihat tubuh badan ataupun   sihat = gemuk... aku nak sihat yang pertama tu tapi aku tau memang kawan aku tu maksudkan yang kedua... uwaaaaaaaa..... tapi memang muka aku makin membulat... aku tak tau kenapa... mungkinkan sebab umur dah makin meningkat dan kadar metabolisma aku dah menurun? oh tidak! aku tak boleh terima lagi hakikat tu...

2 comments:

hAlizAmAHdi said...

hahaha..kena jmp org yg da lama tak tgk kite baru kita tau kite ade perubahan ke tak..btw..org yg ckap unat "sht" tu pun SIHAT jgk!!!!hihiihih

unaaaa said...

betol3... orang tu pun sihaaaaaattttttt....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...