Followers

Sunday, March 13, 2011

kadang-kadang tak adil jugak jadual exam ni



minggu ni minggu exam...biasa la...student macam aku ni kena la menghadapi benda alah yang menyakitkan otak lagi menyeksa jiwa raga ni... sakit jiwa pun bole tau...pernah sekali tu... tengah study pukul 3,4 pagi... kan sunyi time tu...tiba-tiba terdengar la bunyi sebuah motor lalu... rumah sewa aku ni kan betul-betul tepi jalan... kuat la dengar bunyi motor tu.. bila dengar tu bole pulak aku gelak... tapi bukan gelak mengilai la.. nanti kang tak pasal-pasal mimpi housemate aku yang indah tu bertukar jadi mimpi ngeri lagi mengerunkan.. dengar bunyi motor je bole gelak? macam sakit jiwa kan? hmmm... mungkin stress sangat kot sebab subjek aku memang 95% kena menghafal . mungkin bila banyak sangat benda yang masuk dalam kepala ni mengakibatkan gangguan pada sistem keketawaan... 

merapu pulak... back to the topic... exam dan jadual exam memang tak boleh dipisahkan... amacam? hebat tak pepatah baru aku ni? hebat kan... semester ni aku hanya ambik satu je subject berkaitan dengan sains... yang lain tu English dengan Music... jadi rilek la sikit kan... Music pun takde paper untuk final... so, exam ni aku ada 3 paper je.. yang English tu tak payah study la kan? (bajet hebat) study betul-betul untuk MD2 je... jadual exam aku sem ni saaaaaangaaaaaaatttttttt best... 

7 Mac - English for Occupational Purposes
11 Mac - Medical Diagnostic II
14 Mac - English for Academic Enrichment

best kan? sangat panjang gap... subjek English tak perlu study sangat kan... jadi lepas exam MD2 tu terus aku rilek2 goyang kaki je...bosan uuuuuu... nak study ape pun tak tahu... masa sem-sem lepas, aku memang tak suka dengan jadual exam aku... semua subjek yang aku amik tu berat-berat... semua nak kena hafal dari A to Z.. lepas tu exam tak ada gap langsung! gila kan? sem lepas aku hampir jadi bengong sebab tidur memang tak cukup... sampai last paper yang aku jawab tu aku redha je lah kalau tak dapat result elok pun... kena pulak paper last tu Neuropharmacology...paper tu la yang paling banyak benda kena ingat...

tak suka betul...time subjek rilek-rilek ni panjang pulak gap die... tak adil! kadang-kadang jadual exam ni pun bole mempengaruhi result student... yela... kalo takde gap langsung, nak study pun tak sempat kan? 

esok aku exam... hari ni aku duduk saje je kat rumah... tak tau nak study apa... biasanya kuar jugak pegi makan tapi hari ni tak kuar sebab Jibah demam... ingat nak kuar je tadi tapi tak sampai hati pulak nak tinggal dia sorang-sorang kat rumah... Husna pegi rumah kawan dia, Kak Aliffa pulak pegi kenduri kawin kawan dia kat Johor... so, macam kejam la kan kalo aku tinggal Jibah sorang-sorang...

sekarang menunggu je masa untuk exam tanpa study apa-apa... esok exam pukul 2.30 ptg..cepat la habis exam esok.... aku dah tak sabar nak balik kampung ni... sebulan lebih dah tak balik... nanti nak tengok Hikayat Merong Mahawangsa dengan Encik A....

2 comments:

iena_mieyna ^^ said...

hehe..normal norms to feel stress time exams..we are same..saya pun tgh final skrg..btw,good luck,ok? =)

unaaaa said...

thanx iena! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...