Followers

Monday, March 7, 2011

panas hati den....

panas pulak bandaraya Shah Alam hari ni....biasanya petang-petang macam ni mendung je...biasa lah...zaman sekarang musim tak menentu...time musim panas tapi hujan je memanjang...bila musim hujan, panas je memanjang...bumi ni dah tua...dah sakit pun...oleh itu, jagalah alam sekitar...wah...dah macam iklan kat TV kan....

pagi tadi start dah final exam... first paper pukul 9...paper English....pelik-pelik je soalan yang keluar...naik hairan aku... semua muka bengang je lepas keluar dewan... okey... dah lepas satu paper... next paper is MD2.. paper yang penuh kesengsaraan... rasanya kalau ada survey tanya subjek apa yang paling disukai oleh student biomedic MSU, sorang pun tak akan jawab MD2...serius susah....mencabar neuron-neuron yang berselirat kat otak aku ni...

exam tadi habis pukul 12...then pergi makan... lepas tu pergi print journal kat tempat yang selalu aku pergi kat area TTDI... sampai kat kedai tu, Jibah bagi pendrive...then tunjuk kat akak tu file mana yang perlu diprint... semua skali ada 8 journal+case report.. mesti la lama jugak kan... then kitorang tinggal la sekejap... pegi 7E kat selang 2,3 buah kedai tu.... beli-beli apa yang patut... lepas tu balik semula kat kedai printing tu... aku tengok dah ramai budak lelaki dalam kedai tu.. akak tu duk melayan budak-budak laki tu dulu... yang kitorang punya tu buat hiasan je dulu kat desktop dia...okey... takpe-takpe sebab Lizat ajak aku pergi beli aiskrim... Lizat belanja aiskrim! weeeeeeeeeeeee.....seronotnya.... hikhikhik... beli aiskrim kat mana? yes! 7E lagi... lepas tu fikir pulak nak makan kat mana... takkan nak makan sambil berdiri depan 7E tu... dah la pakai baju kurung... hilang keayuan kami tau.... last-last kitorang lepak kat depan kedai gunting rambut... makan punya makan punya makan... habis la aiskrim tu... lama jugak kitorang melepak secara haram kat depan kedai tu... yela... aku kan makan lambat... memang la lama...lepas tu pergi balik kedai printing tu... sama macam tadi... akak tu tak habis lagi layan budak-budak lelaki tu... bukan main lagi ye...hmmmm....

okey.. takpe-takpe sebab Lizat ajak pergi beli pen... so menapak la kitorang pergi selang 5,6 buah dari kedai printing tu... sampai sana..pilih punya pilih...test punya test... beli sebatang pen je... hihihi... buang masa je lebih... nak beli satu je tapi semua jenis pen nak test... biasa la tu kan... korang pun buat macam tu jugak kan... lepas tu Lizat cakap nak beli highlighter.. pergi pulak sebelah kedai tu... cari highlighter... macam la kedai tadi takde kan... saja je kitorang nak menjelajah kawasan TTDI ni... pilih punya pilih...terbeli la highlighter dengan  satu rim kertas A4..okey..lepas tu Jibah pulak ajak pergi kedai runcit sebelah...dia nak beli barang... round punya round... Jibah pun beli la roti dengan air... okey... dah lama kot kitorang membeli belah... then kitorang menapak balik ke kedai printing tadi...

ada sorang je budak laki... yang ramai-ramai tadi dah hilang... then pergi tanya akak tadi yang kitorang punya dah siap ke belum... jawapannya............................. TAK! perghhh.... bengang betul! kitorang jalan2 + makan aiskrim + lepak depan kedai gunting rambut + beli pen + beli highlighter dengan kertas A4 + beli roti dengan air + datang balik lepas tu boleh akak tu tak print lagi yang kitorang punya... 

okey... takpe-takpe... kitorang tunggu lagi... dengan tahap kesabaran yang dah separuh... bila dia print satu journal, Jibah pergi la belek... sekali tulisan lain yang keluar... tengok kat screen tulisan biasa je... tapi bila print, dia keluar tulisan apa ntah... tulisan sanskrit kot... takkan aku nak pakai tulisan ni jawab dalam exam nanti... grrrrr........ panas hati betul!! tapi sabar... tak baik marah orang kan... aku diam je... lepas siap semua, masuk je dalam kereta........

"@#$%^&*"

haaa... tapi bukan mencarut la... just marah lepaskan geram je... serius aku tak reti mencarut macam budak-budak sekarang suka mencarut dalam status FB diorang... mak aku marah..baik aku ni kan?(mata kelip-kelip)

cane perasaan korang kalau nota korang macam ni?

4 comments:

Nazatul shima said...

pergh...sakit ati tul la..bakpe tbe2 kuar gtu? xkn la comp die xcompatible kot??ish3..pelik nguh la..patu diba bayor dok ke die?hehehe

unaaaa said...

tu la pasal...tapi kat screen molek je tulisan die...bila print je kuar lain..nasib baik dok kena byr...

hAlizAmAHdi said...

hahaha..banyak btol name lizat,,,,bangga !!!! kombang tandookkk!!! hahaha..mmg sakit ati pun..toruk bobona akak dokek kodai tu..den katok kopalo dio baru tau...sakit ati den ni jgk..

unaaaa said...

kuikuikui....kombang tandoookkk! samo2 kito sakit + panas ati...nasib baik bole mkn aiskrim masa tu...sejuk sikit...haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...